Wykonanie
Zwykle
kalafior w moim domu jest podawany w wersji gotowanej okraszony
bułką tartą z
masłem. Tym razem postanowiłam przyrządzić go w innej wersji - na chrupiąco. Mało zdrowe, ale smaczne. Raz nie zawsze.

Składniki
KalafiorDo panierki:
mąka pszenna2-3
jajkabułka tartaDodatkowo:
cukier i
ocet do smaku
olej do smażenia
Kalafior dzielimy na różyczki. Wkładamy do wrzącej
wody. Gotujemy 10 minut w osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek
octu i 1 łyżeczki
cukru. Następnie
kalafior wyjmujemy z
wody.Czas na panierowanie.Najpierw obtaczamy w
mące,
potem w
jajku, a następnie w
bułce tartej. Smażymy w głębokim tłuszczu z obu stron, aż zrumieni się na złoto. Odsączamy na ręczniku papierowym. Smacznego.
