ßßß
Składniki:4 placki tortilli pszennych (można użyć smakowych)150 g szynki w plasterkach (idealnie pasuje również salami lub mięso z wczorajszego obiadu, oczywiście odpowiednio rozdrobnione)100 g - 200 g żółtego sera lub mozzarelli8 łyżek ketchupu4 łyżki sosu chilli (lub innego ulubionego ostrego sosu) - można pominąćPrzepis:Ser trzemy na grubych oczkach. Na placek tortilli nakładamy ketchup (2 łyżki) oraz sos chilli (1 łyżka), całość rozsmarowujemy na placku zostawiając ok. 2 cm wolnej przestrzeni od krawędzi placka. Następnie nakładamy plastry szynki (ok. 4-5 sztuk) i posypujemy garścią startego sera. Następnie placek zwijamy (dość ciasno) i kładziemy końcówką do spodu. Lekko przygniatamy. Tortillę kroimy na mniejsze części i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i następnie zapiekamy je w piekarniku nagrzanym do 200C przez ok. 10 minut.

