Wykonanie

Składniki:1/2 gotowego
ciasta francuskiego110 g pasztetu
sojowego1
jajkook. 2 łyżki
kminku całegoPrzepis:
Ciasto francuskie rozwijamy. Ok. 1 cm od krótszego brzegu ciasta, nakładamy warstwę pasztetu. Następnie zawijamy ciasto w rulonik lekko go przygniatając i za pomocą noża odcinamy rulonik od reszty ciasta. Czynność powtarzamy aż skończą nam się składniki. Następnie kroimy rulon na mniejsze części (np. kwadraty lub romby). Wierzch smarujemy rozbełtanym
jajkiem i posypujemy kilkoma ziarenkami
kminku, który później lekko dociskamy do ciasta. Tak przygotowane paszteciki pieczemy w nagrzanym do 180C piekarniku przez 13 minut. Podajemy na gorąco lub na zimno.


Pasztety Sante to roślinne produkty spożywcze, doskonale urozmaicające codzienne menu. Świetnie smakują jako dodatki do
pieczywa, grzanek oraz tostów. Polecane są wszystkim smakoszom pasztetów, past i
paprykarzy, oraz wegetarianom. Produkty nie zawierają cholesterolu i laktozy oraz glutaminianu
sodu.Wartość odżywcza w 100g produktuWartość energetyczna 981kJ/237kcal
Białko 6,0 gWęglowodany5,9g w tym
cukry1,5gTłuszcz20,4g w tym kwasy tłuszczowe nasycone2,27gBłonnik pokarmowy 3,01gSód 5,5g