Wykonanie

Bardzo szybkie,bardzo smaczne,idealne dla niespodziewanych gości :)
Żurawina i
ciasto francuskie świetnie do siebie pasują.Polecam:)Składniki:1 rolka
ciasta francuskiegożurawina w słoiczku (polecam cranberry whole-berry sauce Ocean
Spry ponieważ ma konsystencję gęstej
marmolady i się nie rozpływa podczas pieczenia)
białko z jednego
jajka lub całe rozkłucone
jajkocukier do posypaniaPiekarnik nagrzewamy do 200 C.
Ciasto francuskie rozkładamy na blacie i wycinamy kwadraty (u mnie 10*10 cm).Wyszło mi 8 kwadratów.Na każdy kwadrat nakładamy łyżeczką
żurawinę.

Kwadraty zawijamy w koperty i smarujemy rozkłuconym
białkiem lub
jajkiem.Posypujemy
cukrem.


.Koperty układamy na blaszce do pieczenia wyścielonej papierem i wstawiamy do piekarnika na 15 min lub do czasu aż urosną i się zrumienią

Doskonałe na ciepło jak i na zimno.Smacznego:)