Wykonanie

Składniki:150 g
serka wiejskiego lekkiego2 łyżeczki
otrąb żytnich1 łyżka
miodu lipowego1 łyżeczka
orzechów włoskichPrzepis:Do
serka dodajemy
otręby i całość mieszamy. Następnie przekładamy do miseczki, polewamy
miodem i posypujemy
orzechami włoskimi. Niezwykle prosta przekąska, ale za to wyjątkowo smaczna :)
Otręby żytnie Sante są źródłem cennych składników odżywczych jak: błonnik pokarmowy,
białko czy węglowodany oraz składników mineralnych: potasu, fosforu, magnezu, żelaza i cynku.
Otrębami możemy posypywać zupy,
chleb z
masłem, surówki, sałatki. Możemy używać ich jako składnik panierki. Są doskonałym dodatkiem do
jogurtów,
kefirów i
mleka.Wartość odżywcza w 100g produktuWartość energetyczna 856kJ/ 205kcal
Białko 15,0gTłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,3g0,6gWęglowodany w tym
cukry 26,0g3,0gBłonnik pokarmowy 39gSód 0,002gKwas foliowy 72µg (36%)*Potas 900mg (45%)*Fosfor 750mg (107%)*Żelazo 9,5mg (68%)*Magnez 300mg (100%)*Cynk 8mg (53%)**% zalecanego dziennego spożyciaWięcej informacji o produktach firmy Sante znajdziecie na stronie i fb .