ßßß Cookit - przepis na Ciasto francuskie z szynką i serem

Ciasto francuskie z szynką i serem

nazwa

Wykonanie

Wariacji na temat ciasta francuskiego ciąg dalszy...
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
8 plastrów sera żółtego
8 plastrów szynki drobiowej
1 jajko
Przepis:
Ciasto francuskie rozwijamy i kolejno nakładamy wzdłuż krótszego boku dwa plastry sera i dwa plastry szynki (wszystko zależy też od rozmiarów plasterków). Zawijamy tak aby całość została przykryta ciastem, odkrawamy i postępujemy identycznie z dalszą częścią ciasta. Następnie rulony kroimy na mniejsze części (mini kwadraciki). Układamy na papierze do pieczenia i wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220C przez ok. 13 minut.
Źródło:http://emcia-pichci.blogspot.com/2012/11/ciasto-francuskie-z-szynka-i-serem.html