ßßß
Cookit - przepis na Jalousie jabłkowe
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Jalousie jabłkowe
Składniki
Ciasto francuskie
Jabłko
Płatki migdałowe
Cukier
Kasza manna
Cynamon
Białko
Mleko
Cukier brązowy
Wykonanie
Składniki.2 płaty
ciasta francuskiego
2
jabłka
2 łyżki
migdałów płatki
2 łyżki
cukru
1 łyżka
kaszy manny
1 łyżeczka
cynamonu
1
białko
lub
mleko
1 łyżeczka
cukru brązowego
Wykonanie.Jeden płat
ciasta francuskiego
powinien być większy o 1-2 cm po całym obwodzie.Mniejszy płat ułożyć na papierze w blaszce i posypać
płatkami
migdałowymi.Obrane
jabłka
pokroić w cienkie plasterki i wymieszać
kaszą manną
,
cukrem
i
cynamonem
.
Jabłka
ułożyć na cieście.Większy płat naciąć co 2cm nie dochodząc do krawędzi i nałożyć na
jabłka
.Za pomocą widelca ścisnąć brzegi obu płatów ciasta.Posmarować
białkiem
i posypać
cukrem brązowym
.Piec w temp. 200 stop. około 25-30 minut, aż ciasto się zarumieni.
Źródło:
http://edicook.blogspot.com/2014/09/jalousie-jabkowe.html
Przepisy powiązane
szarlotki na francuskim cieście
Paczuszki z owocami.
Jabłko zapiekane z kaszką
Ciastka francuskie z jabłkiem
Ciastka francuskie z jabłkiem
Składniki powiązane (0)