Strawberry dessert.Odwracany dlatego, że na dnie salaterki układamy ozdobnie owoce, potem resztę i na końcu odwracamy i spód jest wierzchem.Składniki .30 dag truskawek20dag jogurtu naturalnego25 dag sera ricotta4 łyżeczki żelatyny2 łyżki cukru pudru2 galaretki truskawkowe3 łyżki orzechów posiekanychWykonanie.Truskawki oczyścić i pokroić.Część ułożyć dekoracyjnie na dnie.Galaretki rozpuścić w połowie wody niż podaje instrukcja.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.Tężejącą galaretką zalać truskawki.Ser ricottę zmiksować zjogurtem,cukrem pudremresztą truskawek i żelatyną.Otrzymaną masę ułożyć na stężałej galaretce.Lekko docisnąć i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia masy.Deser wyjąć ,odwrócić i ostrożnie zdjąć salaterkę. Żeby było łatwiej na moment podstawić pod kran z gorąca wodą. Oczywiście ,podłożyć talerz, aby deser nie wpadł do zlewozmywaka.Na wierzchu galaretki ułożyć ładnie pociętą truskawkę.