Strawberries in a basket.Proponuję deserek, lekko pikantny w miseczkach z ciasta filo.Składniki:Greckie ciasto filoTruskawkiKandyzowany por —po 3 szt .na porcjęKilka bezików300ml śmietany kremówki2 -3 łyżeczki gotowego syropuchilli z limonką i kolendrąWykonanie.Płaty ciasta pokroić w kwadraty jednakowej wielkości po 4 sztuki na jeden koszyczek.Masło stopić ,posmarować nim płaty filo, nałożyć jeden na drugi ( 4 sztuki) i włożyć do foremek.Piec w temp.200stop. około 8 minut, aż ciasto będzie kruche i chrupiące. Wyjąć i ostudzić.Śmietanę ubić i wymieszać z syropemchilli z lionką i kolendrą. Nałożyć do miseczek z ciasta filo ,dołożyć truskawki ,beziki i paski kandyzowanego pora.Syropchilli z limonką i kolendrą kupujemy w sklepie.Liście pora tniemy na wąskie paski , smażymy w syropie cukrowym ,aż się zeszklą i suszymy. Są naprawdę smaczne.