Wykonanie
Warto
mieć w swoim menu potrawę wykwintną, którą można przygotować wcześniej i wstawić do piekarnika
między przystawką, a zupą.Jedną z moich ulubionych jest
łosoś w cieście francuskim na
serku i szparagach. Można przygotować dla każdego osobny "pakuneczek", lub zrobić jeden długi i kroić przy
stole.300g
łososia( filet bez skóry)100g
serka ziołowego np.
Tartare6 szt.
szparagów lub więcej ze słoika
przyprawa do rybŁososia obsypać
przyprawą.
Szparagi lekko przesmażyć na
maśle.Na środek
ciasta francuskiego wyłożyć
serek, na
serku ułożyć
szparagi i następnie filet
łososia.Boki ciasta zawinąć na nasze nadzienie. Wierzch posmarować
jajkiem.Nasz francuski przysmak można przyozdobić paskami, gwiazdkami itp. wyciętymi z ciasta.Teraz wstawiamy do lodówki i czekamy na gości.Piec w temp.190 stop około 20 min, do ładnego zrumienienia ciasta.