Wykonanie
Ten przepis pochodzi z mojej ostatnie podróży do stolicy naszego
kraju. W Warszawie miałam okazję odwiedzić bardzo ciekawą restaurację, którą tutaj z wielką chęcią zareklamuję, ponieważ zachwyciła mnie swoją atmosferą oraz wyśmienitym jedzeniem:VAPIANO, W arszawa, ul. Taśmowa 7.Zatem zainspirowana wróciłam do Wrocławia, gdzie niestety jeszcze tej restauracji nie ma i postanowiłam sama odtworzyć niesłychanie smaczne Farfalle con
pomodoro e
mozzarella, które miałam okazję smakować w Vapiano.Moi
Drodzy może nie jest to jakiś wykwintnie trudny przepis, ale pożywny i szybki w przyrządzeniu. Również dogodne dla gości, którzy na przykład nie jedzą
mięsa...Zobaczcie co wyszło...
mogę zapewnić, że przepysznie... :o)
SKŁADNIKI:1/2 opakowania
makaronu farfalle,puszka
pomidorów w sosie ( niestety z powodu kryzysu i wysokich cen
pomidorków cherry - musiałam kupić zwykłe z puszki),1
cebula,
ser mozzarella,
przyprawy -
zioła prowansalskie,
bazylia,
sól,
pieprz,
chilli ( w wersji ostrej),WYKONANIE:Zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu gotujemy
makaron i odstawiamy w ustronne miejsce. W tym czasie przygotowujemy
sos pomidorowy. Na patelni podsmażamy
cebulkę, dodajemy do niej puszkę
pomidorów i rozdrabniamy ciągle mieszając. Trzymam na wolnym ogniu przez około 6 minut. Dodajemy
mozzarellę i energicznie mieszamy -
ser się rozpuści i powstanie
sos pomidorowy. Odpowiednio doprawiamy
solą,
pieprzem,
chilli i
ziołami. Gotowym sosem polewamy
makaron i posypujemy wierzch jeszcze odrobiną
mozzarelli. Voila! Dziecinnie proste i mało czasochłonne!SMACZNEGO !!!