ßßß
SKŁADNIKI:1/2 opakowania makaronu farfalle,puszka pomidorów w sosie ( niestety z powodu kryzysu i wysokich cen pomidorków cherry - musiałam kupić zwykłe z puszki),1 cebula,ser mozzarella,przyprawy - zioła prowansalskie, bazylia, sól, pieprz, chilli ( w wersji ostrej),WYKONANIE:Zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu gotujemy makaron i odstawiamy w ustronne miejsce. W tym czasie przygotowujemy sos pomidorowy. Na patelni podsmażamy cebulkę, dodajemy do niej puszkę pomidorów i rozdrabniamy ciągle mieszając. Trzymam na wolnym ogniu przez około 6 minut. Dodajemy mozzarellę i energicznie mieszamy - ser się rozpuści i powstanie sos pomidorowy. Odpowiednio doprawiamy solą, pieprzem, chilli i ziołami. Gotowym sosem polewamy makaron i posypujemy wierzch jeszcze odrobiną mozzarelli. Voila! Dziecinnie proste i mało czasochłonne!SMACZNEGO !!!