ßßß
Potrzebne produkty180 g mąki pszennej3 łyżki wody3 łyżki cukru pudru85 g zimnego masłaszczypta solimleko1 . 5 opakowania budyniugalaretkaowoce- bez umiaru jakie kto lubi:))WykonanieNa początku przygotowujemy budyń i galaretkę. 1,5 opakowania budyniu gotujemy z mlekiem na jedną porcję żeby był bardzo gęsty, przygotowujemy galaretkę. Galaretkę wstawiamy do lodówki aby stężała, budyń studzimy. Na ciasto przekładamy go jak jest zupełnie zimny.Mąkę, wodę, cukier, masło zagniatamy tworząc jednolite ciasto.Ciasto wkładamy do zamrażalnika na ok 25 minut.Formę do tarty smarujemy masłem.ciasto rozkładamy na spód formy. Ja rozkładałam palcami, można też rozwałkować.Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 25 minut.Spód ciasta należy przestudzić.Na ciasto przekładamy budyń, wierzch obficie wypełniamy owocami, zalewamy galaretką i wstawiamy do lodówki. Najlepiej jakby ciasto postało w lodówce przez noc.Smacznego:)