Wykonanie

Potrzebne produkty180 g
mąki pszennej3 łyżki
wody3 łyżki
cukru pudru85 g zimnego
masłaszczypta
solimleko1 . 5 opakowania budyniu
galaretkaowoce- bez umiaru jakie kto lubi:))WykonanieNa początku przygotowujemy
budyń i
galaretkę. 1,5 opakowania budyniu gotujemy z
mlekiem na jedną porcję żeby był bardzo gęsty, przygotowujemy
galaretkę.
Galaretkę wstawiamy do lodówki aby stężała,
budyń studzimy. Na ciasto przekładamy go jak jest zupełnie zimny.
Mąkę,
wodę,
cukier,
masło zagniatamy tworząc jednolite ciasto.Ciasto wkładamy do zamrażalnika na ok 25 minut.Formę do tarty smarujemy
masłem.ciasto rozkładamy na spód formy. Ja rozkładałam palcami, można też rozwałkować.Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 25 minut.Spód ciasta należy przestudzić.Na ciasto przekładamy
budyń, wierzch obficie wypełniamy
owocami, zalewamy
galaretką i wstawiamy do lodówki. Najlepiej jakby ciasto postało w lodówce przez noc.Smacznego:)