ßßß Cookit - przepis na Placki warzywne z kremem z tuńczyka

Placki warzywne z kremem z tuńczyka

nazwa

Wykonanie

Potrzebne produkty
ciasto
włoszczyzna (360 g)
otręby żytnie (35 g)
mąka pszenna pełnoziarnista (50 g)
ser feta (60 g)
jajko (1 szt.)
oliwa z oliwek (4 łyżki)- 1 łyżka do ciasta 3 do smażenia
sól i pieprz do smak
tuńczyk z puszki ( 140g)
serek śmietankowy (140g)
ogórek konserwowy (2 szt.)
czerwona cebula (1/2 szt.)
sól i pieprz do smaku
Wykonanie
Włoszczyznę rozdrabniamy bardzo drobno, prawie że nam masę (najlepiej w blenderze).
Do tego dodajemy ser feta, jako, mąkę, otręby, łyżkę oliwy, sól i pieprz i wszystko dokładnie mieszamy aby wszystkie składniki się połączyły.
Smażymy na małym ogniu.
Z tuńczyka odlewamy wodę rozdrabniamy widelcem
dodajemy serek
drobno pokrojone ogórki konserwowe, czerwoną cebulę sól i pieprz.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Źródło:http://kokieteriasmaku.blogspot.com/2013/06/placki-warzywne-z-kremem-z-tunczyka.html