ßßß

Składniki:30 dag maki2 łyżki cukru pudru3 łyżki kwaśnej śmietany2 łyżki miękkiego masła6 żółtek1-2 łyżki spirytusubiałkoWykonanie:Mąkę przesiej do miski, dodaj żółtka. Dołóż cukier, miękkie masło, śmietanę i spirytus. Ugnieć wszystko razem widelcem, a następnie zagnieć elastyczne ciasto. Przełóż na blat i 10 minut obijaj wałkiem. Ciasto rozwałkuj dosyć cienko i wykrój po 10 krążków średnicy 9,8 i 7 cm. Każdy krążek natnij i posmaruj i posmaruj środek białkiem. Zlep po 3 krążki różnej średnicy środek dociśnij mocno palcem. Smaż na głębokim łuszczu na złoty kolor. Następnie wyjmij na papierowy ręcznik. Przestudź. W środek każdej róży włóż łyżeczkę konfitury i wisienkę. Podawaj oprószone cukrem pudrem.Smacznego!