Wykonanie
            Ostatnio długo mnie nie było, bo to w końcu sezon urlopowy. A po powrocie pracy tyle że nie wiadomo w co ręce włożyć. Na działce wszystko zarasta chwastami. Ale od dziś postaram się uzupełnić mój blog w nowe wpisy, a zaczynam od przepysznych domowych 
ogórków kwaszonych, które w naszej polskiej kuchni są przecież nie do zastąpienia. A najlepiej smakują te zrobione własnoręcznie.


Do przygotowania domowych 
ogórków potrzebne są:
ogórkikoperkorzeń 
chrzanu wraz z liśćmi
czosneksólWykonanie:
Ogórki myjemy i układamy ciasno w słojach, w wolne luki 
między ogórkami wkładam, 
koper, 
chrzan oraz 
czosnek. Wierzch przykrywam kawałkiem liścia 
chrzanu(Ja dodaję dość dużo przypraw). 
Wodę zagotowuję i na każdy litr dodaję płaską łyżkę 
soli. Wrzątkiem zalewam słoiki zamykam, odwracam do góry dnem i pozostawiam do ostygnięcia. Zimne słoiki wynoszę do spiżarni i układam na półkach. Do słoika 0,9 l potrzeba około 1/2 litra 
wody.Smacznego!

