ßßß Cookit - przepis na Nie ma to jak własne ogórki małosolne

Nie ma to jak własne ogórki małosolne

nazwa

Wykonanie

Nic tak nie cieszy jak własne przetwory, kupne ogórki nigdy nie będą tak dobre jak własne, dlatego jak tylko jest możliwość, nastawiam swoje...
Składniki:
2 gliniane garnki
1,5 kg drobnych ogórków
2 litry wrzątku
2 łyżki czubate soli
główka czosnku
kawałek korzenia chrzanu
gałązki kopru
liście chrzanu
Ogórki myjemy, odcinamy końcówki, układamy w słojach przekładając gałązkami kopru, liśćmi chrzanu, wkładamy chrzan i przekrojoną na pół główkę czosnku.
Do wrzątku wsypujemy sól, zalewamy ogórki, przykrywamy i odstawiamy na jakieś 2-3 dni.
Smacznego!
Źródło:http://tonajezyku.blogspot.com/2012/06/nie-ma-to-jak-wasne-ogorki-maosolne.html