ßßß Cookit - przepis na Makaron, grzyby i ... te nieszczęsne parówki

Makaron, grzyby i ... te nieszczęsne parówki

nazwa

Wykonanie

Całkiem przypadkiem stałem się posiadaczem opakowania wegańskich parówek sojowych. Nie jestem ich fanem, jak dla mnie są bez smaku i mają konsystencję gumy. No ale pasowało wykorzystać. Trochę pokombinowałem i z niejadalnego zrobiłem zjadliwe. Jeśli jednak należysz do osób, które takowe parówki lubią, poniższy przepis z pewnością powinien przypaść Ci do gustu.
- 2 wegańskie parówki
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- szklanka posiekanych peczarek
- kilka suszonych grzybów leśnuch
- sól, czosnek, ostra papryka
- 2 małe cebule
Parówki "obrałem" z tego czegoś foliowego. Pokroiłem w plastry i rzuciłem na patelnię z odrobiną oleju. Do tego cebulka. Posiekana drobno. Podsmażyłem i dodałem pieczarki i pokruszone grzyby leśne. Doprawiłem. Po kilku minutach dodałem koncentrat, wymieszałem, grzałem ok 5 minut i wyłożyłem na makaron.
Źródło:http://veganza-veganza.blogspot.com/2015/02/makarom-grzyby-i-te-nieszczesne-parowki.html