Wykonanie
11:38 na ciasto:- 1/2 szklanki
mąki- 1/2 szklanki
mąki pełnoziarnistej- 1/2 szklanki
cukru pudru- ok. 1/2 szklanki
oleju- odrobina
wody- kilka kropli
soku z cytryny- łyżeczka
proszku do pieczenia na nadzienie:- 3 średnie szare renety- garść suszonych
wiśni- łyżka
cukru pudru-
cynamon do posypaniaCiasto wyrobić ze wszystkich składników stopniowo dodając
wodę. Dać mu "odpocząć" przez pół godziny. Rozwałkować i wyłożyć nim foremkę. Włożyć do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 15 minut.
Jabłka obrać i pokroić w plasterki. Wyjąć ciasto i na wierzchu poukładać
jabłka. Posypać
wiśniami i oprószyć
cukrem pudrem i
cynamonem. Włożyć do piekarnika na około 30-45 minut (aż
jabłka zrobią się miękkie).


Podziel się tym postem!Może Cię zainteresuje: