Wykonanie
Coś ostatnimi czasy bardzo plackowato tu u mnie na blogu. Dzisiaj poeksperymentowałem. Zrobiłem
mąkę z
brązowego ryżu, podorzucałem trochę składników, wyjąłem różne pozostałości z lodówki i na suchej patelni wyszło coś takiego:

a składniki (dzisiaj wyjątkowo nawet w miarę dokładnie):- 100g
ryżu brązowego- 3 łyżki
mąki żytniej- 1 bardzo kopiasta łyżeczka
słodkiej papryki- trochę suszonej
bazylii- trochę wody/mleka roślinnego- kilka niedużych boczniaków- 1/4 pęczka
szczypiorku- łyżka
oliwy- opcjonalnie
sól (ja nie dawałem)
Ryż zmielić na
mąkę i wymieszać z resztą suchych składników. Dodać, mokre, wymieszać. Dorzucić posiekane boczniaki i smażyć na patelni (ja robiłem na suchej bez tłuszczu). W smaku są nieco specyficzne i na pewno nie każdemu będą smakowały. Ja sobie dorzuciłem jeszcze hummusu, resztkę
tofu i inne takie tam bajery. Z porcji wyszło 4 takie placki jak na zdjęciu.