Wykonanie
Szybkie, wieczorne podjadanie wcale nie musi być tuczące i bez smaku. W napadzie wieczornego łasuchowania popełniłam wyśmienite kotleciki z grilla.
Mięso to dobry pomysł na wieczorny posiłek, a zwłaszcza jeśli dołączymy do niego bogate w błonnik i witaminy warzywa. Po wieczornym treningu również lepiej sięgnąć po
białko pochodzenia zwierzęcego niż po
nabiał. A już największą zbrodnią byłoby zajadać późny trening
owocami lub owocowymi
jogurtami! Zapraszam na wieczorne podjadanie!Składniki na 2 kotletyPołówka piersi z
kury1 łyżeczka
słodkiej papryki1/3 łyżeczki
soli1 łyżeczka
bazylii suszonej1 łyżeczka
oliwy z oliwekPrzygotowanieZ
mięsa przygotowujemy dwa kotlety. Przyprawiamy, polewamy
oliwą z łyżeczki i rozprowadzamy
oliwę po
mięsie. Przygotowane w ten sposób kotlety grillujemy bez dodatkowego tłuszczu na patelni grillowej przez 3-4 minuty z każdej strony, pod koniec przyciskamy widelcem każdą stronę
mięsa.
Mięso jest soczyste, słodkie, bardzo smaczne. Teraz pozostaje już tylko podać je z warzywami. Jak raz spróbuje się
mięsa bez tłuszczu z grillowej patelni - nigdy nie
wróci się do smażenia na tłuszczu. Najwyższy czas odkryć ten świat! Polecam i Wam!
SMACZNEGO SIOSTRY!