Wykonanie
Nareszcie pojawiły się
borówki. Niestety na razie tylko amerykańskie i w cudownej cenie 22zł, ale są. Oszczędnie wykorzystywałem moje 20 deko przez ostatnie trzy dni, a dzisiaj rano resztka dokonała żywotu w plackach:- 1
banan-
mleko sojowe-
mąka żytnia- dużo
cynamonu- ze 2 łyżki
oleju- 2 szczypty
sody-
borówkiBanana rozgnieść i wymieszać ze wszystkimi innymi składnikami. Ja smażyłem na suchej patelni na niewielkim ogniu. Tak to wyszło:

Ostatnimi czasy coraz bardziej przekonuję się do
mąki żytniej. Jakoś bardziej mi smakuje niż biała. Albo pół na pół, żytnia i pszenna. Rzeszy z białej
mąki smakują i ostatnio tak jakoś nijak, szczególnie naleśniki. Nie wiem
czemu. W przepisie dałem też
banana zamiast
cukru i jestem z tego zadowolony - poprawił konsystencję no i fajnie skomponował się z
cynamonem.