Wykonanie
15:23

Tego ciasta chyba nie da się zepsuć ;) Poza tym jest ekspresowe - samo przygotowanie masy to niecałe 5 minut! Wystarczy wymieszać. Po upieczeniu wychodzi bardzo wilgotne. Z każdym dniem jest coraz lepsze, z każdym dniem jest go coraz mniej, niestety. A tu przepis:- 5-6 średnich brązowych
bananów- około pół kilo
mąki (może trochę więcej bo sypałem na oko)- pół szklanki
cukru- 1/2 albo 2/3 szklanki
oleju- 2/3 szklanki
wody- garść
żurawiny- pół paczki
proszku do pieczenia (takiego na kilogram
mąki)- łyżka
przyprawy korzennej do piernikówA tu instrukcja dla opornych:1. Wszystko oprócz
mąki zblęduj.2. Wymieszaj z
mąką.3. Wlej do foremki.4. Włóż do piekarnika na godzinę (200)5. Wyjmij.6. Po zjedzeniu połowy zawartości blachy idź uprawiać bieganie* bo dupa rośnie ;)*lub inną intensywną dowolną aktywność

Podziel się tym postem!Może Cię zainteresuje: