Wykonanie
Oto dalsza część dzisiejszej pracy w kuchni. Jest to mój własny przepis na podstawie otrzymanego od ciotki kilka lat temu.Składniki:
udka kurczakaczosnek, i
czosnek granulowany
papryka czerwonaprzyprawa do kurczakaoliwa z oliwekmajeranek,
tymianek,
bazyliaWykonanie:Wszystkie
przyprawy wsypujemy do jednej miski wciskamy do miski
czosnek i zalewamy
oliwą, całość dokładnie mieszamy.Udka myjemy osuszamy i dokładnie smarujemy marynatą i odstawiamy do lodówki na min.3 godziny, najlepiej na całą noc.Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni. Zamarynowane udka układamy na blachę, na każde udko dajemy kawałek
masła i całą blachę przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika. Po godzinie ściągamy folię i pieczemy dalej do uzyskania chrupiącej skórki.Smacznego!!