Wykonanie
Ostatnio mam mało czasu, żeby gotować i pichcić, dla tego mało wpisów na blogu i w weekendy próbuje nadrobić. Nie dawno narzeczona zapytała mnie co miałem ugotować na egzaminie zawodowym i postanowiłem, że ugotuję to samo i sprawdzę czy dalej mi wychodzi danie dzięki któremu zdałem egzamin.

Składniki:Karczek
Śmietanakapusta kiszonamasłojajkamąkabułka tartaWykonanie:Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. CKarczek kroimy na kotlety i rozbijamy, powinny wyjść duże kotlety.Zrobić
kapustę zasmażaną.Kotlety z karczku doprawiamy
solą i
pieprzem i panierujemy kolejno w
mące, rozmąconym
jajku i
bułce tartej. i smażymy z obu stron na złoty kolor.Usmażone kotlety przekładamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.Na każdego kotleta nakładamy
kapustę zasmażaną i łyżkę
śmietany całość zapiekamy w piekarniku ok 30 minut.Podajemy z
ziemniakami.Smacznego!!!!