ßßß
 
            
         Składniki na ciasto:400 g mąki30 g świeżych drożdżyok 250 ml letniej wodyok 1 1/4 łyżeczki soli1 łyżeczka cukru4 łyżki oliwy z oliwy lub olejuTa ilość ciasta wystarcza na 2 średnie pizze na 2 osoby za dużo!!Wykonanie:Drożdże rozpuścić w części wody i dodać cukier odstawić na moment na bok.Mąkę przesiać do miski, do mąki wlać rozczyn z drożdży zmieszać całość.Gdy cały rozczyn będzie połączony z mąką masę posolić, stopniowo dolewać wody i wyrabiać ciasto.Ciasto powinno się same odklejać od ręki i nie kleić.Ciasto podzielić na mniejsze porcje i odstawić w ciepłe miejsce aż do wyrośnięcia.Po wyrośnięciu ciasta można rozwałkować lub ugnieść i rozciągnąć placek. Jak kto lubi.Po rozwałkowaniu ciasta można nakładać składniki:)Jakich składników użyjemy to już nasz wymysł. Można zrobić sos pomidorowy, czosnkowy majonez i na to składniki. Pamiętajmy aby nie przesadzić z ilością składników, bo może się pizza nie dopiec.Gdy już składniki są nałożone wkładamy pizzę do pieca i pieczemy tak długo aż brzegi się nie zrumieniąSmacznego
Składniki na ciasto:400 g mąki30 g świeżych drożdżyok 250 ml letniej wodyok 1 1/4 łyżeczki soli1 łyżeczka cukru4 łyżki oliwy z oliwy lub olejuTa ilość ciasta wystarcza na 2 średnie pizze na 2 osoby za dużo!!Wykonanie:Drożdże rozpuścić w części wody i dodać cukier odstawić na moment na bok.Mąkę przesiać do miski, do mąki wlać rozczyn z drożdży zmieszać całość.Gdy cały rozczyn będzie połączony z mąką masę posolić, stopniowo dolewać wody i wyrabiać ciasto.Ciasto powinno się same odklejać od ręki i nie kleić.Ciasto podzielić na mniejsze porcje i odstawić w ciepłe miejsce aż do wyrośnięcia.Po wyrośnięciu ciasta można rozwałkować lub ugnieść i rozciągnąć placek. Jak kto lubi.Po rozwałkowaniu ciasta można nakładać składniki:)Jakich składników użyjemy to już nasz wymysł. Można zrobić sos pomidorowy, czosnkowy majonez i na to składniki. Pamiętajmy aby nie przesadzić z ilością składników, bo może się pizza nie dopiec.Gdy już składniki są nałożone wkładamy pizzę do pieca i pieczemy tak długo aż brzegi się nie zrumieniąSmacznego