Wykonanie
Taki zielony dzień dziś obiadowo zaliczyliśmy.. Tak sobie stwierdziliśmy z moim, że trzeba jeszcze więcej zielonego jeść, bo z tym różnie bywa, a to pizza a to inne smakołyki, a tyłek rośnie;pNo to jest coś zdrowego,
grejpfrut dał czadu, a
pierś z kurczaka wyszła idealnie soczysta.Zapraszam...Przygotowanie: do 15 minKoszt: ok 12 złSkładniki:125 g
roszponki2
ziemniaki1 większa
pierś z kurczaka1
szalotka1
grejpfrut czerwonygarść
zielonej fasoli szparagowejsok z jednej
cytryny2 łyżki
oliwy z oliwek Bassołyżka
octu balsamicznego Kamis
sól,
pieprzprzyprawy do kurczaka wedle gustu
Mięso marynuję sobie na jakieś dwie godziny przed smażeniem. Ulubione
przyprawy plus odrobina
oliwy, wymieszać, odstawić.Rozgrzewam patelnię, wrzucam
mięso, smażę do 5-7 minut max.
Roszponkę myję, trzymam chwilę w durszlaku żeby ociekła.
Grejpfruta obieram z włókien, kroję na cząstki.
Fasolkę gotuję w osolonej wodzie do 10 min. Odcedzam.
Ziemniaki gotuję w całości, w osolonej wodzie.Na talerzu układam kolejno
roszponkę,
grejpfruta,
fasolkę i
mięso.
Ziemniak na środek.Na koniec skrapiam dressingiem z
oliwy,
octu,
soku z cytryny,
soli i
pieprzu.




