Wykonanie
Hey!Macie tak czasem, że nie ma co wymyślać obiadu, skoro w lodówce tyle nad stanu się kłania?Macie, na pewno macie. Mam i ja, dzisiaj. Co
będę szaleć, jak
mogę pomaszkiecić tym, co mam.Żeby nie było, że jestem niegospodarna (buaha), wymieszałam
ziemniaki z
mięsem "po spaghetti", warzywami, a wierzch
pokryłam rozkłóconym
jajkiem z
koperkiem. Tyle z mojej strony kombinowania.Lubię takie myki, bo są nie tylko szybkie, ale i smaczne, a przecież o to chodzi...nie zawsze chce nam się wymyślać katalogowe dania;pPrzygotowanie: 30 minutKoszt:
zerowy - wszystko miałamSkładniki:8 średnich
ziemniakówmięso mielone połączone z warzywami w
sosie słodko - kwaśnym(po spaghetti, na dwie osoby)
koperek świeży2
jajkamargaryna do smarowania formy
sól morskaZiemniaki obieram, myję i gotuję około 15 minut, czyli standardowo jak do obiadu.Odcedzam, kroję na kawałki - obojętnie jakie.Do wysmarowanej tłuszczem formy wkładam
ziemniaki, dodaję
mięso, lekko wymieszam całość, następnie wierzch podlewam
jajem z
koperkiem. Zapiekam około 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.Ad topic
jajka, robi ono tyle, że tam, gdzie wniknie,
ziemniaki są chrupiące i fajnie smakują;p

