Wykonanie
Rany, co za dzieĹ za wariackich papierach. Nie narzekam oczywiĹcie, bo miĹy bardzo, ale wszystko na szybko i jeszcze ĹpieszÄ
c siÄ...bo zajÄcia przecieĹź mam;pZ tytuĹu, Ĺźe dzieĹ na szybko i w kuchni siÄ uwijaĹam.Nie kombinowaĹam zanadto, wiÄc uĹźyĹam tego, co miaĹam na tapecie...;pPitÄ, mielone i trochÄ warzyw...no to bÄdzie mega kanapka na ciepĹo z jakimĹ sobie dobrym sosem, o;)Przygotowanie: 30 minKoszt: 20 zĹSkĹadniki:1/2 mielonej Ĺopatki
oliwa z oliwek1
pitaszarpana saĹata1
pomidortrochÄ
szczypiorkukilka
ziaren kukurydzy i
fasoli czerwonejprzyprawy2 maĹe
cebule czerwone1
jajkoĹyĹźka buĹki tartej lub granulatu
sojowegonatka pietruszki3 ĹyĹźki
przecieru pomidorowego3 ĹyĹźki sosu Tikka
Masala2 zÄ
bki
czosnkupapryka konserwowaMiÄso wkĹadam do miski, dodajÄ ulubione
przyprawy,
jajko, cebulÄ, buĹkÄ tartÄ
, natkÄ
pietruszki,
czosnek wyciĹniÄty przez praskÄ, mieszam wszystko dokĹadnie. FormujÄ kotlety Ĺredniej wielkoĹci po czym smaĹźÄ na rozgrzanej
oliwie na zĹoty kolor z obu stron. Odstawiam na bok, najlepiej odsÄ
czyÄ nadmiar tĹuszczu za pomocÄ
rÄcznika papierowego.PitÄ dzielÄ na dwie rĂłwne czÄĹci, przekrawam na pĂłĹ, podgrzewam w mikrofali lub ewentualnie w piekarniku...jak kto woli, ja nie miaĹam czasu na zabawy;pNa kaĹźdÄ
z czÄĹci ukĹadam umytÄ
szarpanÄ
, miÄso,
pomidora,
szczypiorek, paprykÄ.Sos, przygotowujÄ sama. Ĺťadnych majonezĂłw. Na kapkÄ rozgrzanej
oliwy wrzucam posiekanÄ
cebulkÄ, smaĹźÄ na zĹoty kolor, po chwili dodajÄ przecier i sos, mieszam wszystko. Doprawiam do smaku, a dla koloru dorzucam kukurydzÄ i fasolkÄ, e voila;))Smacznego!:)



Tymczasem, lecÄ na BS bo mi siÄ godziny pomyliĹy, ech...miĹego;)