Wykonanie
Nie ma nic lepszego niż pyszna
kawa na śniadanie i jeszcze coś na ząb. Żeby nie było nudno z tymi kanapkami i jajecznicami, dziś zrobiłam na śniadanie placki owsiane z
bananem i
rodzynkami;)Przygotowanie: 15 minutKoszt: około 10-12 złSkładniki:opakowanie
serka wiejskiego5
białek7 łyżek
płatków owsianych błyskawicznych1/2 łyżki
cynamonu1/2 łyżki
gałki muszkatołowejkilkanaście
rodzynek1
bananoliwa z oliwek - odpowiednio do smażeniaDo blendera wrzucam
serek wiejski,
przyprawy,
białka i
płatki owsiane. Miksuję wszystko dokładnie na jednolitą masę. Do masy dodaję
rodzynki, mieszam łyżką. Ważne,
rodzynki uprzednio maczam kilka minut w gorącej wodzie, są zwyczajnie bardziej miękkie.Na rozgrzaną patelnię wlewam porcję ciasta, smażę z obu stron na rumiany kolor.Na talerzu układam dowolnie, jako dodatek użyłam
banana pokrojonego w plasterki, posypałam
gorzką czekoladą - ale akurat takową miałam, może być i bez niej, dodatki wedle gustu;)** z takich proporcji wyszły mi 3 grube placki.Smacznego;)