Wykonanie
Na stronie Zielonego Nurtu w zakładce przepisy znalazłam kilka ciekawych inspiracji. Byłam ciekawa jak smakuje
twarożek z marchewką?
Marchewkę lubię z
imbirem i tak powstał przepis na pyszną i zdrową pastę do
chleba.

składniki:cienki plasterek świeżego
imbiru250 g
twarogu80 g ugotowanej
marchewki (może być z rosołu)1 łyżka
czosnku niedźwiedziego BIO35 g
oleju rzepakowego Zielony Nurt
sól i
pieprz do smakuWykonanie:
Imbir posiekać lub wrzucić na wirujące noże Thermomixa (obr. 7)Wszystkie składniki polączyć widelcem lub za pomocą Thermomixa 15 s. / obr. 5Na koniec można napowietrzyć
serek zakładając na noże motylek i ucierać masę 1 min. / obr. 3,5Pyszny do
czosnkowych bułeczek.