Wykonanie
Śledzie - niektórzy kochają, inni nienawidzą. Ja należę do tych pierwszych :) I to w zasadzie pod każdą postacią. A dzisiaj -
śledzie jako składnik sałatki. Banalny i szybki przepis!Składniki:- 350 g
filetów śledziowych a'la
matjas w
oleju- 1 duże
jabłko- 1
por- puszka
groszku konserwowego- 3 łyżki
majonezuPrzygotowanie:
Śledzie odsączamy z
oleju i kroimy na drobniejsze kawałki.
Jabłko obieramy ze skórki, wykrajamy gniazda nasiennie i kroimy w kostkę

Zieloną część
pora kroimy w półplasterki i sparzamy na sitku wrzątkiem

Następnie odsączamy
zielony groszek z zalewy i dodajemy do reszty składników

Dodajemy 3 łyżki
majonezu, doprawiamy do smaku
solą i
pieprzemSmacznego! :)