ßßß
Składniki:Biszkopt:5 jajek2/3 szklanki mąki pszennej0,2 szklanki mąki ziemniaczanej2/3 szklanki cukruBiałka ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo cukier, żółtka oraz przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną. Ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu biszkopt przekrajamy na 3 blaty.Krem:3 "Śnieżki"600 ml mleka600 ml wody3 galaretki: cytrynowa, brzoskwiniowa, truskawkowaGalaretkę rozpuszczamy w 200 ml wody. Studzimy, aby była tężejąca. "Śnieżkę" ubijamy w 200 ml zimnego mleka. Do ubitej "Śnieżki" dodajemy galaretkę. Tak robimy z pozostałymi galaretkami i "Śnieżkami".Każdy biszkoptowy krążek ponczujemy i kolejno nakładamy ubitą "Śnieżkę" (biszkopt, pianka, biszkopt, pianka, biszkopt, pianka). Wierzch tortu ozdabiamy owocami.Smacznego!
