ßßß
Składniki:1 kg tłustego zmielonego sera8 jajkostka masła ekstra1,5 szklanki cukrucukier waniliowyolejek pomarańczowy1/2 puszki brzoskwińgarść rodzynek2 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki pszennejW malakserze ucieramy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo - na zmianę - dodajemy ser i miękkie masło. Wlewamy olejek pomarańczowy. Pod koniec dodajemy obie mąki. Całość przelewamy do miski. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej. Wrzucamy rodzynki i pokrojone brzoskwinie. Blaszkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Sernik pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni. Upieczony sernik pozostawiamy jeszcze w uchylonym piekarniku na 15 minut i dopiero wtedy wyjmujemy ciasto.Smacznego!