Wykonanie
Można je przyrządzić o każdej
porze roku. Dzisiaj są ze
śliwkami. To wcale nie jest takie trudne. Przepis jest prosty i każdy powinien dać radę zrobić takie knedle w domu na obiad.

Składniki:75 dag
ziemniaków25 dag
twarogu35 dag
maki pszennej2
jajka40 dag
śliwek1/2 szklanki
cukru pudru4 łyżki
masła4 łyżki
bułki tartejsólZiemniaki gotujemy w osolonym wrzątku i przepuszczamy przez praskę razem z
twarogiem i studzimy. Dodajemy do masy 25 dag
mąki i
jajka. Zagniatamy ciasto. Formujemy okrągłe placuszki. Na każdym kładziemy
śliwkę obtoczoną
cukrem. Zawijamy ciasto, zlepiamy brzegi, formujemy kulki. Do osolonego wrzątku wrzucamy knedle. Gotujemy ok. 3 minut do czasu wypłynięcia.Smacznego!

