Wykonanie
Prosta i smaczna, przy czym szybka do przygotowania. Poczęstowała mnie tą zupą kuzynka Iza. Nie mogłam jej nie zrobić w domu. Można ją zrobić z zamkniętymi oczami, proporcje składników za każdym razem mogą być inne. Raz dodam więcej
pora, raz dodam więcej
marchewki, ale smak
serka topionego pozostaje.

Tak jak wcześniej napisałam proporcje składników mogą być różne, zależy czy bardziej lubimy
por czy
marchewkę.
Por kroimy na cienkie talarki,
marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Na patelni rozgrzewamy
masło i na nim przesmażamy warzywa.

W garnku roztapiamy
serki topione, mogą być o różnych smakach. Aby się nie przypaliły należy dodać stopniowo dodać
bulion warzywny.

Do roztopionych
serków dodajemy przesmażone warzywa. i miksujemy blenderem.

Na koniec dodajemy
przyprawy (
sól,
pieprze, odrobinę
papryki). Wszystko należy zagotować i na talerz. Oczywiście nie zapomnijmy o
groszku ptysiowym.

Efekt imponujący, prawda?Smacznego!