ßßß
porcja mięsna na zupkę ( u mnie kawałek schabu z kością i 1 filet z kurczaka)2 garście mieszanki mrożonej warzywnej ( u mnie wiosenna)4 średnie ziemniaki1/3 szklanki wody + 4 łyżki kaszy manny (na około 1,5 litra zupy)vegeta, sól, pieprz, ewentualnie MaggiMięso zlać wodą, dodać vegetę, gotować do miękkości (można pokroić je w kostkę, będzie szybciej gotowe), uzupełniając wodę, potem wyjąć je na talerzyk. Do uzupełnionego do pierwszego poziomu wywaru wrzucamy warzywa, pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy około 15 minut, dodajemy przyprawy, pokrojone w kotkę mięsko. Kaszę mieszamy z wodą, wlewamy jednym ruchem do zupy, mieszając zagotowujemy do zgęstnienia ( około 2 - 3 minut). Podajemy z siekaną zieleniną.