Wykonanie
Coś małego na przegryzkę do
kawki :) Przepis na 18 dorodnych sztuk2 szklanki
mąki pszennej3/4 szklanki
cukru, najlepiej brązowego2 łyżeczki
proszku do pieczenia2,5 łyżki
kawy rozpuszczalnej1 szklanka
mleka0,5 kostki
masła, stopionego, schłodzonego1
jajkoW dużej misce
mąkę wymieszać z
proszkiem do pieczenia, dodać
cukier, zamieszać ponownie łyżką. Do słoika wlać
mleko, wbić
jajo, dodać
masło (płynne), wstrząsnąć parokrotnie słoikiem, jego zawartość wlać do miski z
produktami sypkimi, zmiksować krótko, tylko do połączenia składników, wsypać
kawę i delikatnie wymieszać łyżką.Foremki napełniamy do 3/4 wysokości, pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni, dekorujemy dowolnie.