Wykonanie
Mój Tata kupił wędzarnie. Jest to jedna z rzeczy, o których dawno marzyłam i jestem zachwycona, że wreszcie
będę mogła poeksperymentować, zwłaszcza pod jego
okiem! Muszę tylko znaleźć trochę czasu...Tymczasem Tata ćwiczy i podczas jego licznych eksperymentów z różnymi surowcami, wyszedł mu genialny, wędzony
Pstrąg. O samym procesie wędzenia napiszę Wam przy innej okazji. Do
ryby idealnie pasował
sos majonezowy - zresztą sami zobaczcie co działo się na talerzu!


Sos majonezowy:1 słoiczek Delikatny
Majonez WiniaryKilka kropel
cytrynyPosiekany
koperekŁyżka
musztardy miodowejWszystkie składniki łączę ze sobą. Przyprawiam do smaku
pieprzem. Jeżeli macie pod ręką
szczypiorek to będzie on świetnym zamiennikiem dla
koperku. Palce lizać!