Wykonanie
Zaczęłam robić
sos pomidorowy do
krewetek ale tak zapachniało mi Włochami, że natychmiast zmieniłam zdanie i zrobiłam pizzę. Uwielbiam zimę, zapach palonego w piecu drewna i ciepłą, aromatyczną pizzę. Pieca może nie mam ale w około unosi się zapach z kominków, co mnie w zupełności wystarcza. Zima za oknem a w domu ciepło i smacznie.Składniki na sos:- 1 opakowanie
przecieru pomidorowego Podravka- 1
cebula pokrojona w kostkę- 1 łyżka
cukru trzcinowego Food & Joy- 1 łyżka
oregano- 1 łyżka
bazylii- 1 łyżka
oliwy z oliwek Bertolli- 4 ząbki
czosnku- 1/4 kostki
masła lekko solonego Lurpak-
sól i gruboziarnisty
pieprz do smakuWszystkie składniki wrzucam do garnka,
cebulę kroję na kostkę,
czosnek miażdżę. Gotuje sos około 1,5-2 godzin na małym ogniu, mieszając. Dlatego mnie tak uwiódł zapachem! Przepis na ciasto do pizzy znajdziecie w moim wrześniowym przepisie na pizze. Jak już kiedyś
pisałam, w pizzy najfajniejsze jest to, że możesz sobie wybrać jakie składniki lubisz i zrobić sobie nią co ci w duszy gra. Ja dodałam do swojej jeszcze
czarne oliwki Food&Joy, w cenie 4.69 zł.








