Wykonanie

Niedawno w mojej kuchni pojawił się
amarantus... i zdecydowanie w niej pozostanie na dłużej :)Będziecie zaskoczeni jak szybko robi się te
ciastka. Wystarczy miska i widelec i całe 5 minut na wykonanie... Dodajcie swoje ulubione
bakalie, a wyczarujecie zdrową, bezglutenową przekąskę, do
kawy lub na drugie śniadanie. Prościej się już nie da :) Przepis znalazłam tutaj.


Składniki (na 11 sztuk):2 szklanki poppingu z
amarantusa2
jajka2 łyżki wiórek
kokosowych1/2 szklanki ulubionych
suszonych owoców (u mnie
wiśnia,
żurawina,
truskawka,
papaja,
kiwi,
brzoskwinia)1 łyżka
miodu płynnego
mioduW misce roztrzepać
jajka. Dodać
amarantus,
wiórki kokosowe,
miód oraz pokrojone na mniejszej kawałki
suszone owoce . Wszystko wymieszać, zwilżonymi dłońmi formować kulki układać na papierze do pieczenia i delikatnie spłaszczyć. Piec w nagrzanym piekarniku na 180 ° C przez 13-15 minut. Studzimy na kratce.

