Wykonanie

Za oknem u nas szaro i buro, niech chociaż na talerzu będzie wiosna :) Dużo zielonego i trochę czerwonego, a wszystko w towarzystwie
kaszy gryczanej, którą bardzo lubimy.
Kasza została doprawion pesto z prażonych pestek dyni i
natki pietruszki. Pycha!Składniki (na 4-5 porcji):2 filiżanki
kaszy gryczanej niepalonej, ugotowanej1 szkl pestek dyni, uprażonych na suchej patelnipęczek
pietruszki zielonej, posiekanej
oliwa /olej rzepakowypęczek
szparagów zielonych, zgrillowanych1 mały
brokuł, ugotowany na parze
sałatka:
sałata rzymska,
zielona cebulka,
pomidory,
oliwa,
sól,
pieprz ziołowyPestki dyni zmieliłam w malakserze, dodałam zieloną
pietruszkę oraz tyle
oliwy, by powstało gęste pesto.
Kaszę wymieszałam z pesto i podałam ze zgrillowanymi
szparagami, ugotowanym na parze
brokułem oraz
sałatką.