Wykonanie

Pyszna zupa. Do jej zrobienia użyłam
mrożonych borowików i kilku warzyw, które akurat miałam w lodówce. Wyszła wyśmienita! Moje córeczki zjadły ją z dodatkiem chrupiącej
ciecierzycy, ale akurat do tej zupy poleciłabym tradycyjne grzanki, które mniej przytłumiłyby jej smak. Można też jeść ją
solo. Jest bardzo smaczna!Składniki:opakowanie
mrożonych borowików (moje miało 250g)1/4 sporego
selera, pokrojonego w kostkę2 małe
pietruszki, posiekane1 mały
por, posiekany2 łyżki
masła1 łyżka
oliwy2 łyżeczki
soli morskiej z
suszonymi warzywami1 łyżeczka
pieprzu ziołowegook. 1 . 5-2l wrzątkuW garnku rozpuściłam
masło z dodatkiem
oliwy, wrzuciłam do niej zamrożone
borowiki (tylko je opłukałam, nie rozmrażałam); dusiłam przez chwilę na wolnym ogniu (ok. 5 minut), po czym dodałam warzywa, a po ok. 4-5 minutach zalałam je wrzątkiem i dodałam
przyprawy. Gotowałam na wolnym ogniu przez 15 minut. Zmiksowałam blenderem.