Wykonanie

Bardzo smaczne i "samorobiące się" danie -
kaszy jaglanej nie trzeba pilnować, można poświęcić czas na zabawy z dziećmi :) Do przygotowania
jabłek użyłam łyżki
masła, bo takie mi bardzo smakują, ale by powstało danie wegańskie wystarczy z tej łyżki
masła zrezygnować. Albo użyć świeżych
owoców na wierzch i problem
masła zniknie ;) Następnym razem tak właśnie zrobimy, ale dziś nie miałam pod ręką innych
owoców niż
jabłka. W każdym razie polecamy!Składniki (4 dość małe porcje):1/2 szkl
kaszy jaglanej1,5 szkl
mleka sojowego (lub innego roślinnego)szczypta
soli morskiej,
cynamonu i
imbiru suszonegokilka
orzechów włoskich, połamanych na mniejsze kawałki2-3
jabłka, obrane i pokrojone w kostkę1 łyżka
masła (lub
oleju kokosowego - by danie było wegańskie)
syrop z agawykokos,
żurawina do podaniaW
mleku sojowym ugotowałam
kaszę jaglaną z dodatkiem przypraw i
orzechów.
Jabłka udusiłam na
maśle. Do miseczek przełożyłam
kaszę, na nią wyłożyłam
jabłka i posypałam wiórkami kokosowymi oraz polałam
syropem z agawy. Niektórzy z nas lubią
suszoną żurawinę, więc też ją dostali :)