Wykonanie
Czuć już powoli zbliżającą się jesień. Oznacza to, że na blogu będzie coraz więcej zup, kremów i dyni <3

Składniki:1 spory
kalafior2
cebule2
ziemniaki1
marchewkapuszka
mleka kokosowego (400 ml, najlepiej jeśli w składzie jest tylko
kokos i
woda)2 szklanki
wodyłyżka
oleju kokosowegosól,
pieprzWykonanie:W garnku rozgrzewamy
olej,
cebulę szatkujemy, dorzucamy do garnka, solimy i podsmażamy często mieszając.
Marchewkę i
ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy do
cebuli. Smażymy przez ok 2-3 min, po czym dodajemy podzielonego na różyczki
kalafiora, zalewamy
wodą, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy
mleko kokosowe. Całość miksujemy, doprawiamy
solą i
pieprzem.

Smacznego!