ßßß Cookit - przepis na Sernik z tofu

Sernik z tofu

nazwa

Wykonanie

Chodził za mną już dłuuuugi czas! Może nie smakuje jak ten "prawdziwy", ale i tak jest bardzo dobry :-)
Składniki na spód:
1/2 szklanki kaszy jaglanej (ugotowanej na sypko)
40 g tartych migdałów
50 g daktyli suszonych + 1/2 szklanki wody
1 łyżka siemienia lnianego
Składniki na masę serową:
300 g tofu naturalnego
2 łyżki oleju
1/3 szklanki syropu z agawy
rodzynki - garść ;)
Wykonanie:
Daktyle zalewamy wodą i moczymy przez ok. 30 min. Następnie mielimy siemię lniane i wraz z tartymi migdałami i kaszą dodajemy do wody z daktylami. Wszystkie składniki miksujemy przy użyciu blendera. Gotową masę przekładamy do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Tofu z olejem i syropem z agawy miksujemy. Do gotowej masy dodajemy rodzynki i mieszamy, następnie całość przekładamy na przygotowany wcześniej spód ciasta. Pieczemy w temp. 175 stopni przez 35 min.
Smacznego!
Źródło:http://hot-and-cooold.blogspot.com/2014/01/sernik-z-tofu.html