Chodził za mną już dłuuuugi czas! Może nie smakuje jak ten "prawdziwy", ale i tak jest bardzo dobry :-)Składniki na spód:1/2 szklanki kaszy jaglanej (ugotowanej na sypko)40 g tartych migdałów50 g daktyli suszonych + 1/2 szklanki wody1 łyżka siemienia lnianegoSkładniki na masę serową:300 g tofu naturalnego2 łyżki oleju1/3 szklanki syropu z agawyrodzynki - garść ;)Wykonanie:Daktyle zalewamy wodą i moczymy przez ok. 30 min. Następnie mielimy siemię lniane i wraz z tartymi migdałami i kaszą dodajemy do wody z daktylami. Wszystkie składniki miksujemy przy użyciu blendera. Gotową masę przekładamy do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.Tofu z olejem i syropem z agawy miksujemy. Do gotowej masy dodajemy rodzynki i mieszamy, następnie całość przekładamy na przygotowany wcześniej spód ciasta. Pieczemy w temp. 175 stopni przez 35 min.Smacznego!