Wykonanie
Dzisiaj wrzucam przepis na jedne z ulubionych
ciastek Heill - są słodkie, chrupiące i bardzo smaczne :) Ich dodatkową zaletą jest to, że wystarczy połączyć kilka składników, które na pewno macie w domu, upiec w kilka minut i już, są gotowe :) Każdy chętnie zje jedno, dwa, ewentualnie
siedem ;)
CIASTKA OWSIANO-BUDYNIOWESkładniki (na ok. 30 małych
ciastek):szklanka
mąkiszklanka
płatków owsianychjajko150g
masła (może być trochę mniej)2 opakowania budyniu
waniliowego lub
śmietankowego1/2 szklanki
cukru1 i 1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaduża szczypta
soliMąkę,
sól, proszek budyniowy i
proszek do pieczenia przesiać i wymieszać. Dodać
płatki owsiane.
Masło utrzeć z
cukrem na jasną masę, dodać
jajko i zmiksować na gładką masę. Dorzucić suche składniki, dokładnie wymieszać. Porcje ciasta wykładać w odstępach na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut.