Wykonanie
Dzisiaj przed
Wami pyszny gulasz z
sosem pomidorowym :)Oraz kampania
ketchupów Międzychód,której to jestem dumną Ambasadorką :)
Ketchupy firmy Międzychód są po prostu pyszne i przypominają smak dzieciństwa,nic więc
dziwnego, że postanowiłam dodać je do różnych potraw i przywołać smak z dawnych lat...Dzisiaj zapraszam Was do spróbowania gulaszu,no i...
ketchupów Międzychód z ogromną ilością
pomidorów w środku! :)

Potrzebujemy:400-500 g
łopatki wieprzowej2-3 małe
papryki w różnych kolorach1 małą
cebulę1 mały słoiczek
ketchupu Międzychód½ - 1 szklanki ciepłej przegotowanej
wodyPieprzTabasco (opcjonalnie)2 łyżki
masłaKrok po kroku:
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
Mięso myjemy, oczyszczamy z nadmiaru tłuszczu, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę.
Cebulę wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy kilka minut, po czym dodajemy
mięso, dokładnie obsmażamy z każdej strony i podlewamy ciepłą
wodą. Dusimy pod przykryciem 20-25 minut mieszając od czasu do czasu.
Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Gdy
mięso jest już prawie miękkie dodajemy
paprykę i
ketchup. Dokładnie mieszamy i dusimy razem jeszcze ok 10-15 minut.Doprawiamy
pieprzem,
tabasco lub innymi ulubionymi
przyprawami.Smacznego! :)


Do kampanii
ketchupów Międzychód dostałam się dzięki Agencji Streetcom.Jeśli i Ty chcesz testować nowości na polskim rynku zupełnie za darmo