Wykonanie
Ostatnie kilka dni miałyśmy okazję spędzić na działce. Opalałyśmy się, spacerowałyśmy i odpoczywałyśmy, na ile to możliwe z dwójką małych dzieci i psem :) Ten sielski czas wykorzystałyśmy również by przygotować dla Was kilka nowych przepisów. Skupiłyśmy się na potrawach z grilla, w takie nasz blog jest zdecydowanie ubogi. Wkrótce to zmienimy :) Na pierwszy ogień idą szaszłyki z grilla po amerykańsku :)

Potrawa wolna od glutenuCzas przygotowania: 20 minut + czas na grillowanieIlość porcji: około 20 szaszłykówSkładniki:4 pojedyncze
piersi z kurczaka (promocję -20% na cały
drób znajdziecie TUTAJ)4
kiełbasy śląskie2
cebule1
paprykaMarynata do
mięsa:3 łyżki
oliwy3 łyżki
wody2 płaskie łyżki
przyprawy do kurczaka po amerykańskuPatyczki do szaszłykówW miseczce umieszczamy i mieszamy składniki marynaty.
Kurczaka kroimy na kawałki i dodajemy do marynaty, dokładnie mieszamy i odstawiamy na bok.
Kiełbasę kroimy w plastry,
cebule w większe kawałki (jak na zdjęciach). Podobnie kroimy
paprykę, w dużą kostkę. Następnie nadziewamy elementy szaszłyków na patyczki. Grillujemy na żarze po kilka minut z każdej strony. Zajadamy na ciepło. Smacznego.





