ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki po amerykańsku

Szaszłyki po amerykańsku

nazwa

Wykonanie

Ostatnie kilka dni miałyśmy okazję spędzić na działce. Opalałyśmy się, spacerowałyśmy i odpoczywałyśmy, na ile to możliwe z dwójką małych dzieci i psem :) Ten sielski czas wykorzystałyśmy również by przygotować dla Was kilka nowych przepisów. Skupiłyśmy się na potrawach z grilla, w takie nasz blog jest zdecydowanie ubogi. Wkrótce to zmienimy :) Na pierwszy ogień idą szaszłyki z grilla po amerykańsku :)
Potrawa wolna od glutenu
Czas przygotowania: 20 minut + czas na grillowanie
Ilość porcji: około 20 szaszłyków
Składniki:
4 pojedyncze piersi z kurczaka (promocję -20% na cały drób znajdziecie TUTAJ)
4 kiełbasy śląskie
2 cebule
1 papryka
Marynata do mięsa:
3 łyżki oliwy
3 łyżki wody
2 płaskie łyżki przyprawy do kurczaka po amerykańsku
Patyczki do szaszłyków
W miseczce umieszczamy i mieszamy składniki marynaty. Kurczaka kroimy na kawałki i dodajemy do marynaty, dokładnie mieszamy i odstawiamy na bok. Kiełbasę kroimy w plastry, cebule w większe kawałki (jak na zdjęciach). Podobnie kroimy paprykę, w dużą kostkę. Następnie nadziewamy elementy szaszłyków na patyczki. Grillujemy na żarze po kilka minut z każdej strony. Zajadamy na ciepło. Smacznego.
Źródło:http://kolizjesmakow.blogspot.com/2015/07/szaszyki-po-amerykansku.html