Wykonanie
            Kiedy zobaczyłam na blogu mojej przyjaciółki różową pastę na 
chlebie wykrzyknełam: „Jaki genialny kolor!”. Po chwili dopiero pomyślałam o bardziej przyziemnych rzeczach związanych z jedzeniem takich jak: zapach, konsystencja, czy najważniejsze, smak. Nie byłabym sobą, gdybym jej nie wypróbowała. Pasta okazała się niezwykle delikatna, bardzo kremowa i wybitnie smaczna:) Przepis na pastę przedstawiam poniżej, a oryginalny wpis TUTAJ.


Potrawa wolna od glutenu.Czas przygotowania: oprócz czasu potrzebnego na moczenie 
fasoli, oraz gotowania składników samo przygotowanie zajmuje około 15 minut.Ilość porcji: kilkanaście kanapekSkładniki:¾ szklanki 
białej fasoli1 
burak3 łyżki 
oleju rzepakowego1 łyżka 
musztardy chrzanowej1 łyżeczka 
soku z cytrynyŚwieżo mielony 
pieprz i świeżo mielona 
sól.
Fasole odmierzamy i umieszczamy w misce. Zalewamy zimną 
wodą na co najmniej 8 godzin ( ja zostawiałam po prostu na noc). Następnie przepłukujemy, umieszczamy w garnku i gotujemy do miękkości. W tym samym czasie 
buraka myjemy, obieramy, kroimy w duże kawałki i również gotujemy do miękkości. Kiedy oba składniki będą ugotowane przekładamy wspólnie do miski, dodajemy 
cytrynę oraz 
musztardę. Całość blenderujemy na kremową masę. Jeśli pastę będą jadły dzieci to delikatnie doprawiamy, jeśli dorośli nie żałujemy przypraw, zwłaszcza 
pieprzu. Gotowe. Smacznego :)



A oto dowód na zajadanie pasty przez dzieci (i to wcale nie ze względu na kolor:))
