Wykonanie
Jajka są jednym z najzdrowszych pokarmów jakie może przyjmować człowiek. Mają w sobie mnóstwo witamin i minerałów. Są źródłem pełnowartościowego
białka, łatwo przyswajalnego przez organizm. Ponadto sprzyjają odchudzaniu i pomagają zachować zdrowa sylwetkę.
Jajko zjedzona na śniadanie dostarcza organizmowi niezbędnych wartości odżywczych na cały dzień, dlatego też jedzmy
jajka!

Ilość porcji: 1Czas przygotowania: 10 minutSkładniki:

3
jajka3 plasterki
żółtego sera1
parówka2 łyżki
wodyŁyżeczka
masłaSzczypiorekSól ziołowa,
pieprz*Jako dodatek możemy podać
chleb i
pomidorki koktajloweDo miski wbijamy 3
jajka oraz dodajemy
wodę. Rozrabiamy je widelcem doprawiając
solą i
pieprzem.
Parówkę oraz
żółty ser kroimy w słupki. Patelnie mocno rozgrzewamy, topimy
masło. Wylewamy masę jajeczną i czekamy aż boki zaczną się ścinać. Lekko potrząsamy patelnią aby omlet nie przywierał. Na jedną połowę układamy
parówkę oraz
żółty ser. Powoli zsuwamy ścięty omlet, patelnią składając go na pół. Zajadamy koniecznie na ciepło. Smacznego.
